Stichting                                                                   Leonbergse ReddingsHonden                                            Werkgroep

                                  Ervaring sinds 1995

De trainers


 


Mijn naam is Henry Verheijen. Ik ben geboren op 29 februari 1960 te Amsterdam.

Ben gehuwd en werkzaam bij de politie.

Mijn hobby's zijn Duiken, Skiën, Klimmen en Honden.

Ik ben in 1995 met honden gaan werken. Na het doen van een puppie cursus, jongehonden cursus en

GG 1 en 2 hield het eigenlijk op. Na enig zoeken ben ik vervolgens met mijn Leonberger, Hobie van de Groothorst, bij een Speurgroep gekomen. Dit was te gek. Mensen zeiden tegen mij dat een Leonberger niet kon speuren. Nou, dit hadden ze goed mis.

Mijn Leonberger was een kei in het speurwerk. Na deze werkgroep ben ik bij de RWO gegaan.

Na enkele jaren het reddingswerk te hebben gedaan ben ik in 1999 begonnen cursussen te geven in het reddingswerk bij de VVLH.

Deze groep ging al snel over in de LHCN. Hier ben ik vervolgens samen met Ed Tielman dieper op het speuren in gegaan.

Na 9 jaar ervaring in het geven van speuren, vlakterevieren, waterwerk en lawinewerk, zijn wij in 2008 overgegaan in de Stichting Leonbergse Reddingshonden Werkgroep (SLRHW).

Tot de dag van vandaag vind ik het nog steeds te gek om trainingen te geven in deze onderdelen. 


 


 


 


 

Mijn naam is Ellen Veenhuizen en ik ben getrouwd met Fred.

In het dagelijks leven ben ik oefentherapeut, en privé ben ik vooral bezig met de kat, de schapen en de hond(en) en paardrijden. 

Nadat we eerst een witte herder hebben gehad, waar we heel veel van geleerd hebben, zijn we over gegaan op Leonbergers.

De eerste, Quipu, is helaas heel jong overleden, maar al snel daarna kwam Cenno.

Doordat Cenno de gedragscursussen maar saai vond, ben ik bij het speuren terecht gekomen. Cenno is bijna 11 geworden maar was tot op het laatst in om een slachtoffer te vinden.  Ook onze volgende hond Vico vond het reddingswerk fantastisch. Onze huidige hond Zogno is gek van speuren.

Ik geef nu een aantal jaren samen met de anderen de cursussen en het is heel erg leuk om de begeleiders en honden samen te zien groeien op het gebied van speuren, vlakterevieren of zwemmen.

 

 


 


 

 Ik ben Fred Ruitenbeek, getrouwd met Ellen.

Ik ben treasury & insurance manager, wat betekent dat ik mij bezig houdt met het beheer van kasstromen en financiële risico's.

Met onze inmiddels overleden Leo Vico heb ik alle cursussen doorlopen. Nu mag Zogno mee doen met de trainingen.

Na enige tijd te hebben geassisteerd bij diverse cursussen, ben ik sinds januari 2010 ook als trainer aan de slag gegaan. Ik vind het heerlijk om met de honden buiten bezig te zijn, en vindt het telkens weer verrassend om te zien hoe de honden zich het speur- en reddingswerk eigen maken.

 

 

 


 

Mijn naam is Laila Beerents en ben getrouwd met Carlo. Samen hebben we 3 dochters met schoonzonen. 

En zijn samen de trotse Oma en Opa van 4 kleinzonen.

Door de weeks werk ik parttime op de afdeling Datamanagement van MalvernPANalytical Almelo, wereldwijd marktleider van Analytische Meet- en Regel Apparatuur.

Al 40 jaar maakt één of twee honden deel uit van ons gezin. Ruim 30 jaar zijn we besmet met het Leonbergervirus. Reu Mahnoah geboren okt 2016 woont nu bij ons.

Vele variaties cursussen hebben we gevolgd met onze honden. Maar toen we in 2009 onze 1e speurschreden hadden gezet, waren we verkocht! Dit was gaaf. Je ziet de honden echt genieten van de zondagen. Onze reu Dzjarmo (2007-2016) wist op zijn manier mij duidelijk te maken dat het tijd was voor oefeningen – neus naar de speurtas en die mooie kop die je dan vragend aankeek! Later met Tycho (2009-2013) onze onbezonnen adhd Leo, die zich bij de oefeningen super goed kon concentreren. Na het overlijden van het vrouwtje van Fleur is de zus van Dzjarmo van juni 2016 tot sept 2017 bij ons geweest. Fleur had het speuren snel onder de knie afkijken bij grote broer en genieten maar. Mahnoah is super enthousiast met speuren en revieren en blijft ons verbazen.  Hopelijk beleven jullie net zoveel plezier aan deze cursussen en ik wil jullie daar graag bij helpen.

 

Mijn naam is Irene van der Hoff. Ik ben getrouwd met Eelco en samen hebben wij een dochtertje en een zoontje. Door de weeks werk ik als belastinginspecteur vennootschapsbelasting in Rotterdam.

Na het overlijden van onze 1 e Leonberger Hagan (dec 2015) is Göral in mei 2016 bij ons gekomen.

Mijn man was bekend met tatra’s (Poolse berghonden), maar aangezien wij een kinderwens hadden vond hij een tatra minder geschikt. Door zijn voorliefde voor grote honden kwamen we uit op een leonberger. Na de eerste show die ik gezien had was ik eigenlijk al verkocht. Tijdens onze speurtocht naar onze eerste pup hoorden wij ook over de Speur-en reddingstrainingen van de Werkgroep.

 Na de fijne speur en revier tijd met Hagan ben ik vanaf september 2010 de trainersgroep komen versterken. In 2017 heeft mijn man samen met Göral de Basis en vervolgcursus gevolgd. Daardoor kan ik jullie begeleiden met cursussen. Tot ziens in het bos. 


 

 

Ik ben Sandra Ekkel en ik ben 30 jaar.

In het dagelijks leven ben ik kok en in mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met dieren, vooral honden. Uiteraard is ook koken 1 van mijn hobby’s.

  Al voordat ik geboren werd hadden mijn ouders Leonbergers, het omgaan met deze fantastische honden is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Helaas is onze vijfde Leonberger in november 2016 veel te jong overleden, en op dit moment hebben wij nog geen andere hond.

Ik ben sinds april 2015 bestuurslid binnen de Leonbergse Honden Club Nederland en neem daar alle evenementen voor mijn rekening. Sinds begin 2017 ben ik officieel trainer geworden bij de SLRHW, maar in de jaren daarvoor was ik al “hulptrainer” bij het waterwerk.

  

Met onze laatste Leonberger, Yazhou, heb ik alle cursussen van de stichting doorlopen, inclusief Lawinewerk. We hebben beide ontzettend genoten van alle cursussen, en waren ook thuis altijd fanatiek bezig met speuren, vlakterevieren en waterwerk. Bijna al mijn vrije uurtjes gingen er in zitten. Het is heel vreemd om nu trainer te zijn zonder Yazhou bij me te hebben, maar ik geniet volop van alle Leonbergers die de trainingen bij ons volgen, en haal daar veel voldoening uit. Hopelijk binnenkort zal er bij mij ook weer een Leonberger komen. 


Hallo! Ik ben Claudia Klaassen – van Geet en ik ben geboren op 06-04-1982 te Harderwijk.

Ik ben getrouwd met Johan en samen wonen we met 2 Finse Lappenhonden Rowan & Bosco in Hierden.

Doordeweeks werk ik bij een reclamebureau als DTP/Grafisch vormgever. Van kinds af aan altijd aan het freubelen geweest en daar mijn werk van kunnen maken, maar dan wel achter de Mac.

Aan hobbies geen gebrek, het liefste ben ik met onze honden in de weer, maar daarnaast doe ik aan yoga, freubel ik Saami armbandjes in mekaar en ben ik gek op wandelen, geocachen, kamperen, zeilen of ben ik lekker in de tuin bezig.

Als een van de weinige van dit team, heb ik niet zoveel met Leonbergers … mijn hart ligt echt bij de Finse Lappenhond (sorry). Ik vergeet nooit de eerste keer dat ik als slachtoffer gered werd door een Leonberger J Wat was dat groot & veel! Inmiddels ben ik ze wat meer gewend en ik vind het geweldig om die blije lobbussen zo enthousiast te zien.

Na de gehoorzaamheid trainingen met Rowan, wou ik graag gaan speuren bij deze club. Eigenlijk ging ik er vrij blanco in. Maar ik vond het prachtig, Rowan pakte het leuk op en de omgeving en de sfeer zijn super. Na de basis en de vervolgcursus zijn we doorgegaan en met Rowan train ik nu al een paar jaar in de Alfa groep. 

Natuurlijk kon Bosco (zoon van Rowan) niet achterblijven en ben ik met hem ook de trainingen gaan volgen. Hoogtepunt was voor ons deelnemen aan de Lawinewerk training in 2016 in Oberstdorf. Echt te gek om met ze te werken in de sneeuw!

Naast speuren zijn wij ook actief in behendigheid en schapenhoeden. Daarnaast hebben we ook nog Hoopers gedaan. Het blijft voor mij mooi om te ontdekken wat je hond allemaal kan.

Na 25 jaar actief te zijn geweest als lid en later leiding bij Scouting, vond ik het vrijwilligerswerk wel even mooi geweest. Maar lekker bezig zijn in het bos en de mooie natuur blijft mij toch trekken. Ik was erg gevleid dat ik gevraagd werd deel te nemen aan dit trainersteam. Ik hoop dat ik jullie wat bij kan brengen, maar de plezier van de hond moet voorop staan!

 Niet meer actief als trainer, maar samen met Henry de grondleggers 

van de reddingshondenwerkgroep. Ed en Lidy Tielman